torstai 28. elokuuta 2014

Syyskausi käynnistyy opistoissa - Hanketerveisiä

Moni kansalais- ja työväenopiston opettaja on pian aloittamassa työkauttaan 2014-2015. Opistoissa työ on jo syksyn osalta täydessä käynnissä: rehtorit, päätoimiset opettajat, suunnittelijat ja asiakaspalveluhenkilöstö ahertaa kurssi-ilmoittautumisten, opettajainkokousten ja työkauden muiden tehtävien parissa. INNO-OPISTOT -hanke palasi kesälaitumilta elokuun alussa, ja syksyn koulutuskalenteri alkaa olla kasassa.

Hanketerveisiä


INNO-OPISTOT on ILO OPPIA! -verkoston Osaava-hanke, jonka käynnistyi keväällä 2013. Hankkeen avaussanat voit lukea täältä blogista. < klikkaa linkkiä. Koordinaattorina toimi INNO OPPI -hankettakin luotsannut Miia Lehtonen. Kesällä 2014 hankkeen koordinaattorin sijaisena aloitti Mirkka Mattheiszen.














INNO-OPISTOT -hankkeen tavoitteena on vahvistaa opistoverkoston strategista ja yhteistoiminnallista työtä. Rehtorien muodostamissa työryhmissä on suunniteltu mm. verkoston yhteistä osaamispankkia ja kehittämiskeskustelumallia, rakennettu verkoston yhteistä viestintästrategiaa sekä suunniteltu ja tuotettu täydennyskoulutusta kaikille opistojen henkilöstöryhmille hankkeen tavoitteiden mukaisesti: Koulutuksella tuetaan innovoivaa opetussuunnittelua, vahvistetaan henkilöstön viestintäosaamista ja lisätään opettajien ammatillista osaamista.

Täydennyskoulutusta kaikille henkilöstöryhmille


Olemme tarjonneet täydennyskoulutusta monipuolisesti kaikille henkilöstöryhmille.

  • Asahi-ohjaajakoulutus opistojen liikunnan, terveyden ja hyvinvoinnin opettajille toteutettiin keväällä 2014.
  • 'Opetusviestintä osana opetuksen kehittämistä' -koulutus sivu- ja päätoimisille opettajille pidettiin myös kevätkaudella.
  • 'Osaamislähtöinen kurssisuunnittelu' -koulutus jatkoi edellisessä hankkeessa käynnistettyä kurssihautomotoimintaa.
  • 'Tehot irti HelleWistä' -koulutus asiakaspalveluhenkilöstölle toteutettiin myös keväällä 2014.
  • Viestintäkoulutukset rehtoreille, asiakaspalveluhenkilöstölle ja päätoimisille opettajille ovat antaneet välineitä opistojen viestintäarjen toteuttamiseen ja kehittämiseen. Samalla on rakennettu opistoverkoston yhteistä viestintästrategiaa. Kaksi koulutuspäivää toteutui syksyllä 2013, yksi keväällä 2014 ja neljäs koulutuspäivä on lokakuussa 2014. Koulutukset toteuttaa Turun Akk.

Liedossa tähyttiin tulevaisuuteen


Liedon kunnantalolle kerääntyi toukokuussa 2014 seitsemänkymmentä opistolaista kuulemaan, oppimaan ja keskustelemaan tulevaisuudesta. Tulevaisuuteen katsova kansalaisopisto -seminaarin erinomainen ohjelma keräsi laajasti kiitosta osallistujilta. Seminaari järjestettiin yhteistyössä Osaava Satakunta ja Pramilla -hankkeiden kanssa. Luentomateriaaleihin voit tutustua verkoston sivuilla http://www.ilooppia.profiili.fi/koulutustensisllt/tulevaisuusseminaari/.


Hankkeessa tuetaan myös henkilöstön hyvinvointia


Hankkeen toimintaa lävistää tavoite lisätä henkilöstön hyvinvointia. Se toteutuu yhteisöllisyyden vahvistamisena sekä uuden oppimisen ja henkilöstön ammatillisen kehittymisen tukemisena kaikessa hankkeen tuottamassa toiminnassa. Erikseen järjestetään myös hyvinvointipäiviä.

Marraskuussa 2013 järjestettiin koko henkilöstölle Stressinhallinta ja liikunta - uutta jaksamista työhön -virkistäytymispäivä. Toinen teemaan liittyvä päivä on suunnitteilla myös hankkeen päätteeksi marraskuussa 2014. Seuraa siis blogi-ilmoittelua!


Syksyn 2014 koulutukset


Syksy käynnistyi kuvataiteen ja kädentaitojen opettajille suunnatulla Grafiikkaa savelle -erikoistekniikkakoulutuksella. Hankkeen osaamispankkitavoitteeseen liittyy opettajien osaamisen tallentaminen ja hyödyntäminen verkoston omien opettajien täydennyskoulutuksessa. Loka-marraskuussa järjestetään vielä joitakin aineryhmäkohtaisia erikoiskoulutuksia. Tässäpä toinen syy seurailla tiiviisti blogia!

Kieltenopettajille on luvassa erittäin kiinnostavaa koulutusta liittyen ilmiöpohjaiseen oppimiseen ja sen toteutumiseen TVT-välineitä hyödyntävässä opetuksessa.

Syksy huipentuu ILO OPPIA JA OPETTAA! -kehittämispäiviin, jonne kutsutaan kaikki henkilöstöryhmät. Luvassa on erittäin mielenkiintoista ohjelmaa, keskustelua ja antoisaa verkostoitumista, kollegoiden tapaamista seurustelun merkeissä.

Blogista löytyy kaikista näistä koulutuksista tarkempaa tietoa. Koulutukset on esitelty myös ILO OPPIA! -verkkosivuilla www.ilooppia.fi. Kunkin opiston opettajainkokouksissa jaetaan koulutusesitteitä. Mikäli et ole saanut omaasi syyskuun ensimmäisten viikkojen aikana, ota yhteyttä!

INNOstavaa syksyä opistoväelle!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti